letselschade advocaat Lisse

Letselschade in Lisse? Vrijblijvende rechtshulp

Wie het slachtoffer is geworden van een medische fout, verkeersongeval of mishandeling heeft vaak diverse soorten letsel opgelopen. Zo is zowel fysieke als psychische letselschade een mogelijk gevolg van een mishandeling. Bent u op zoek naar een erkend advocaat uit Lisse die u kan helpen bij het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke, en het aanvragen van een letselschadevergoeding? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij brengen u graag in contact met een erkend letselschadebureau. Uw advocaat voorziet u vervolgens graag van juridisch advies of biedt u een andere vorm van rechtshulp aan. Vul vandaag nog ons contactformulier in, of bel direct naar 088 444 7669 voor een vrijblijvend intakegesprek.

Hulp bij letselschade

Wij begrijpen dat u na een bedrijfsongeval of verkeersongeval wellicht niet precies wat u moet doen om de aansprakelijkheid te bewijzen of een letselschadevergoeding dan wel smartengeld aan te vragen. Daarom is het bij letselschade aan te raden om rechtshulp in te schakelen. Dit betekent feitelijk dat u een advocaat of letselschadebureau uit Lisse inschakelt, die met u zal kijken naar de toedracht en omstandigheden van het verkeers- of bedrijfsongeval. Vervolgens zal uw advocaat u adviseren over het aansprakelijk stellen van de aanstichter van het ongeluk en u op juridisch vlak verder ondersteunen voor het eisen van een letselschadevergoeding.


Bedrijfsongeval

Op de werkvloer gebeuren er regelmatig ongelukken, zoals een val van een ladder of een glijpartij door een natte vloer. Dergelijke ongevallen duiden wij aan met de term bedrijfsongeval. De opgelopen letselschade bij een bedrijfsongeval varieert van een gebroken been tot een volledige arbeidsongeschiktheid. Het is daarom zaak om de aansprakelijkheid van het bedrijfsongeval spoedig te bepalen. In de meeste gevallen zal de werkgever aansprakelijk zijn voor het letsel, tenzij hij aan alle verplichtingen zoals een veilige werkomgeving heeft voldaan. Daarnaast mag het bedrijfsongeval evenmin te wijten zijn aan roekeloos gedrag van de werknemer.


Bedrijfsongeval melden

De rechtshulp die u krijgt rondom een bedrijfsongeval, gaat met name over het melden van de zaak, en het vinden van bewijs voor de nalatigheid van uw werkgever. Het melden van een arbeidsongeval is verplicht, in principe zal uw werkgever dit moeten melden. Na de melding zal de arbeidsinspectie langskomen voor een onderzoek. Hun rapport geldt weer als bewijsmateriaal.

Werkgever aansprakelijk stellen

Vindt u het lastig om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor de opgelopen letselschade? Of is uw letsel toegedaan door een collega? Dan is het aan te raden hiervoor de hulp van een advocaat uit Lisse in te roepen. Deze helpt u met juridisch advies, maar ook met praktische ondersteuning zoals het verzamelen van bewijsmateriaal. Zo bouwt u samen een dossier op en is de aansprakelijkheid snel geregeld.
Verkeersongeval

In Nederland vinden er dagelijks meerdere ongelukken op de weg voor. Met een verkeersongeval bedoelen wij alle ongevallen waarbij een gemotoriseerd voertuig of een fiets betrokken is. De gevolgen van een verkeersongeval variëren dan ook tussen een whiplash en een gescheurde broek. Voor beide soorten letsel is het echter mogelijk een letselschadevergoeding aan te vragen. Voor een verkeersongeval geldt dat het verzamelen van het bewijsmateriaal zeer belangrijk is. Zorg in ieder geval voor de politierapportage, getuigenverklaringen en eventueel foto’s van de situatie. Is een whiplash of ander medisch letsel door het verkeersongeval ontstaan? Lever hiervoor dan ook de nodige bewijsstukken.


Letselschade aanrijding auto

Door aanrijdingen met de auto ontstaat voor het grootste gedeelte materiële letselschade. Stelt u de verantwoordelijke van het verkeersongeval aansprakelijk voor deze schade? Dan zult u via de verzekering een letselschadevergoeding krijgen voor reparatie of vervanging van de zaken. Daarnaast is het soms een optie om smartengeld te krijgen voor het ongeluk. Dit geldt onder meer wanneer u niet meer durft te autorijden. Wij brengen u graag in contact met een advocaat die u kan voorzien van juridisch advies op maat.

Letselschade aanrijding fiets

Een aanrijding met de fiets valt tevens binnen de categorie verkeersongeval. Bij een fietsongeval is er meestal minder letsel, maar er ook hierbij kunnen nadelige psychische gevolgen optreden. Hebt u rechtshulp nodig bij het bewijzen van de aansprakelijkheid? Of hebt u behoefte aan juridisch advies voor het aanvragen van smartengeld of een letselschadevergoeding? Neem contact met ons op, zodat wij u zo snel mogelijk in contact kunnen brengen met een advocaat of letselschadebureau in Lisse.
Zoekt u een letselschade expert in Lisse?

U kunt ons 7 dagen per week bereiken voor een gratis telefonische intake. Wij brengen u graag in contact met een advocaat uit uw regio!
letsel Lisse

juridische hulp Lisse


Whiplash

Eén van de meest voorkomende gevolgen van een auto-ongeluk is de whiplash. Een whiplash ontstaat meestal bij een kop-staart-botsing, waarbij het hoofd kort naar voren en achteren wordt geforceerd. Het lastige van een whiplash is dat deze moeilijk te bewijzen valt, zelfs door een medisch specialist. Hebt u na een ongeluk last van gespannen spieren in de nek en schouders, en heeft u regelmatig hoofdpijn? Ga dan direct bij de huisarts langs. Eventueel is het mogelijk om met behulp van een advocaat uit Lisse het bewijsmateriaal voor de whiplash te verzamelen. Daarnaast is het natuurlijk nodig om de aansprakelijkheid vast te stellen.


Medische missers

Dagelijks worden er in de Nederlandse ziekenhuizen tientallen operaties uitgevoerd. Hoewel deze meestal goed verlopen, bestaat er het risico op een medische fout. De term medische missers heeft betrekking op fouten zoals het achterlaten van operatiemateriaal in het lichaam, of het stellen van een verkeerde diagnose. Het is voor een advocaat uit Lisse heel lastig om een zaak rond te krijgen op het gebied van een medische fout. Dit komt doordat de aansprakelijkheid moeilijk te bewijzen is. Hebt u juridisch advies of andere rechtshulp bij een fout in het ziekenhuis? Wij stellen u zo snel mogelijk in verbinding met een advocaat uit uw regio.

Beroepsziekten

Zit u voor uw werk voortdurend in dezelfde houding en heeft dit rugklachten tot gevolg? Dan is het mogelijk om deze aan te kaarten als een beroepsziekte. Een beroepsziekte is een ziekte die is veroorzaakt door een (over)belasting tijdens werktijd. Andere voorbeelden van een beroepsziekte zijn een burn-out, RSI en gehooraandoeningen. De meeste beroepsziekten treden op binnen de bouw. Als de beroepsziekte rechtstreeks het gevolg is van de werkzaamheden, dan is het mogelijk om uw werkgever hiervoor aansprakelijk te stellen. Het is aan te raden om op dit gebied juridisch advies te vragen. Zo weet u zeker dat de juiste rechterlijke stappen volgt.


Aansprakelijk stellen

Wij spraken eerder op deze pagina al over de aansprakelijkheid voor letsel in een letselschade procedure. Wanneer een ander aansprakelijk is voor letsel dat u hebt opgelopen, dan is het zaak om deze persoon hiervoor verantwoordelijk te maken. Dit doet u door middels een advocaat een aansprakelijkheidsprocedure te starten. De rechtshulp van een advocaat uit Lisse bestaat uit de ondersteuning bij het vinden van bewijsmateriaal, en het overleg met de advocaat van de tegenpartij. Als de aansprakelijkheid is vastgesteld, dan is het mogelijk om te beginnen met de zaak rondom de letselschadevergoeding en het smartengeld waar u recht op heeft.


Letselschadevergoeding

De term letselschadevergoeding staat voor het bedrag dat u krijgt voor het materiële letsel dat u oploopt door een bedrijf- of verkeersongeval. U ontvangt bijvoorbeeld een letselschadevergoeding als compensatie voor schade aan een voertuig, gescheurde kleding of de buskosten die u moet betalen omdat u niet meer kunt autorijden. Daarnaast is ook de noodzakelijk inzet van hulp in de huishouding en de kosten voor het ziekenhuis vergoedbaar. Het is dan ook afhankelijk van het exacte letsel hoe hoog de letselschadevergoeding wordt. Hiervoor bestaan wel vaste regels. In de meeste gevallen hoort het vastleggen van de vergoeding bij de rechtshulp die u ontvangt.

Smartengeld

Een advocaat uit Lisse kan u niet alleen rechtshulp bieden bij het aanvragen van een letselschadevergoeding, ook juridisch advies of praktische ondersteuning voor de aanvraag van smartengeld is een optie. De term smartengeld staat voor minder grijpbare gevolgen van een ongeluk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan psychisch trauma, nachtmerries, en gederfde levensvreugde door het niet meer kunnen sporten. Het smartengeld is bovendien aan te vragen door de nabestaanden van de slachtoffers van dodelijke ongevallen. De hoogte van het smartengeld is eveneens afhankelijk van de exacte omstandigheden en het opgelopen letsel. Een letselschade advocaat kan hier dan ook geen algemene inschatting van geven.

Onze werkwijze

Zoekt u naar een letselschade specialist uit de regio Lisse? Dan bent u bij ons op de juiste plek. Wij zijn zelf geen letselschadebureau, maar kunnen u wel in contact brengen met letselschade advocaten in heel Nederland. Wanneer u een juridisch proces wilt starten dan begint dit uiteraard met het zoeken van een erkend advocaat. Laat uw gegevens achter middels ons contactformulier of bel direct naar 088 444 7669 voor een gratis, telefonisch intakegesprek. De eerste intake is bovendien volledig vrijblijvend, zodat u nergens aan vast zit. Wij brengen u dan in contact met een professional die u gedurende het traject kan ondersteunen.

Vrijblijvend intakegesprek

Heeft u een vraag voor een letselschadebureau in Lisse? Wilt u weten hoe hoog het smartengeld wordt bij het oplopen van een whiplash? Of bent u benieuwd naar de kosten voor de inzet vaneen advocaat gespecialiseerd in letselschade? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij zijn zowel per contactformulier als per telefoon bereikbaar. Bel naar 088 444 7669 voor een vrijblijvend intakegesprek, of geef uw vragen door via het contactformulier. Wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden, en u desgewenst in contact brengen met een advocaat.