letselschade advocaat Haaksbergen

Letselschade in Haaksbergen? Vrijblijvende rechtshulp

Hebt u letsel opgelopen bij een verkeersongeval? Hebt u een burn-out gekregen door teveel werkdruk? Of hebt u voor een andere vorm van letselschade rechtshulp nodig? Onze advocaat is u hierbij graag van dienst. Of het nu gaat om het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke van een bedrijfsongeval, of het vinden van bewijsmateriaal voor een whiplash. De medewerkers van ons letselschadebureau in Haaksbergen denken met alle plezier met u mee. Vul geheel vrijblijvend het contactformulier in voor meer informatie, of kies voor direct contact met een letselschade advocaat via telefoonnummer 088 444 7669. Wij bieden elke klant een geheel vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hulp bij letselschade

Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval, of medische fout, dan is het zeer waarschijnlijk dat u hierdoor enig letsel hebt opgelopen. De term letsel, of letselschade staat zowel voor materieel als immaterieel letsel. Dit betekent dat u niet alleen recht hebt op een letselschadevergoeding of smartengeld wanneer uw auto is beschadigd bij een verkeersongeval, maar ook als u nachtmerries hebt na een mishandeling. Voor het verkrijgen van een letselschadevergoeding is het belangrijk dat men de aansprakelijkheid vaststelt. Wij begrijpen dat het vastleggen van deze aansprakelijkheid zeer lastig is, daarom kunt u bij ons letselschadebureau in Haaksbergen terecht voor rechtshulp bij letsel.


Bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval, is een ongeluk op de bedrijfsvloer. Bij een bedrijfsongeval kunt u denken aan een gebroken been door een val van een ladder, maar ook ongelukken met grote machines vallen onder een bedrijfsongeval. Het letsel bij bedrijfsongevallen is meestal groot, vooral doordat het vaak een tijd duurt voordat men weer aan de slag kan. Heeft u door een bedrijfsongeval letsel gekregen? Dan is het mogelijk om het bedrijf in Haaksbergen hiervoor aansprakelijk te stellen. Geef hiervoor aan een advocaat de letselschade door, en de precieze situatie. Voor de aansprakelijkheid van een arbeidsongeval moet u meestal bewijzen dat uw baas nalatig is geweest.


Bedrijfsongeval melden

Wanneer er sprake is van een ernstig bedrijfsongeval met aanzienlijke letselschade, dan is de werkgever verplicht om dit ongeval te melden bij de Arbeidsinspectie. Dit stelt de arbeidsinspectie in staat om de omstandigheden van het ongeluk te onderzoeken. Het rapport dat de Arbeidsinspectie nadien uitgeeft, geldt als mogelijk bewijsmateriaal voor het vaststellen van de aansprakelijkheid en het aanvragen van een letselschadevergoeding.

Werkgever aansprakelijk stellen

Zoals gezegd is de werkgever alleen aansprakelijk voor het bedrijfsongeval, wanneer nalatigheid kan worden bewezen. Een werkgever heeft een zorgplicht voor alle medewerkers. Als hij hierin te kort schiet, dan is de werkgever aansprakelijk. Ook voor beroepsziekten en een burn-out kan de werkgever aansprakelijk zijn. Als uw baas bewijst dat hij alle noodzakelijke verplichtingen is nagekomen, dan is hij vrij van aansprakelijkheid en heeft het geen zin om hier een zaak van te maken.
Verkeersongeval

In Nederland vinden er dagelijks vele verkeersongevallen voor. De term verkeersongeval staat voor elk ongeluk waarbij een gemotoriseerd voertuig en/of een fiets bij betrokken was. De gevolgen van een verkeersongeval kunnen zeer groot zijn. Zo is een whiplash een veel voorkomend gevolg, maar ook angst om weer in de auto te stappen of zelfs een volledige verlamming vormen voorbeelden van letsel na een verkeersongeval. Hebt u hulp nodig bij het bewijzen van het letsel? Een advocaat uit Haaksbergen is u hierbij graag van dienst. Elke advocaat uit ons netwerk zal eerst met u in gesprek gaan voor het beste juridisch advies.


Letselschade aanrijding auto

De meeste zaken waarvoor rechtshulp wordt gevraagd is letselschade na de aanrijding met een auto. De letselschade die men hierbij oploopt varieert van een deuk in de auto tot aan verlamming van de nek naar beneden. Naast materiële schade, is er meestal ook sprake van psychisch leed. Dit betekent dat u naast een letselschadevergoeding vaak ook recht hebt op smartengeld.

Letselschade aanrijding fiets

Doordat er in Nederland veel fietser op de weg zijn, bestaat er een groot risico op een fietsongeval. De gevolgen hiervan liggen vaak lager dan bij een auto-ongeluk. Wilt u de schade na een fietsongeval bewijzen? Dan moet u zorgen voor een politierapportage, getuigenverklaringen en eventuele foto’s die u met uw telefoon gemaakt hebt. Zo is de aansprakelijkheid beter vast te stellen.
Vrijblijvend intake-gesprek met een letselschade advocaat?

Wij zijn 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar en doen ons uiterste best om voor u een optimale schaderegeling te regelen.
letselschadebureau Haaksbergen

juridische hulp Haaksbergen


Whiplash

Een whiplash is een veelvoorkomende vorm van letselschade na een auto-ongeluk. Menig advocaat uit ons netwerk in Haaksbergen krijgt dan ook regelmatig de vraag naar rechtshulp bij het bewijzen van een whiplash. Helaas is het niet eenvoudig om hiervan voldoende bewijs te verzamelen. Met name doordat de whiplash lastig te diagnosticeren is. Het is daarom zaak zo spoedig mogelijk een huisarts of ziekenhuis te bezoeken wanneer u de klachten van een whiplash voelt. Het gaat dan om pijnlijke spieren in de nek en schouders, en een ernstige hoofdpijn. Voor het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van de whiplash is een verklaring van de arts noodzakelijk.


Medische missers

Eén van de zaken waarvoor vaak juridisch advies of een andere vorm van rechtshulp wordt gevraagd is een medische misser. Met een medische misser bedoelen wij zaken als het achterlaten van operatiemateriaal, het stellen van een verkeerde diagnose of het missen van een bepaalde ziekte. Helaas is het zeer lastig om de aansprakelijkheid bij een medische fout vast te stellen, omdat er in veel gevallen geen afdoende bewijsmateriaal voor is. Wilt u weten of een advocaat uit Haaksbergen u hierbij van juridische hulp kan voorzien? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen via ons telefoonnummer 088 444 7669.

Beroepsziekten

Een laatste categorie letselschade waarover wij u enige informatie willen geven is de beroepsziekte. De term beroepsziekte staat voor een ziekte die is veroorzaakt door belastende omstandigheden in de werksfeer. Voorbeelden van beroepsziekten die in Nederland veel voorkomen zijn de burn-out, RSI en rugklachten. Met name in de bouw en bij administratieve werkzaamheden is er regelmatig sprake van een dergelijke beroepsziekte. Wanneer uw ziekte rechtstreeks het gevolg is van de werkzaamheden dan is het een optie hiervoor de werkgever aansprakelijk te stellen.


Aansprakelijk stellen

Als u bij een advocaat uit ons netwerk in Haaksbergen komt voor het aantonen van de aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval of verkeersongeval, dan zal onze advocaat u eerst een aantal vragen stellen. Zo is het bijvoorbeeld handig als u zorgt voor bewijsmateriaal voor de opgedane letselschade. Voor de juiste rechtshulp is het bovendien aan te raden de omstandigheden van het ongeval zo exact mogelijk te beschrijven. Zeker wanneer het gaat om een zaak waarin de aansprakelijkheid lastig te onderbouwen valt, is elk detail welkom. Stellen wij iemand aansprakelijk? Dan zal onze advocaat met de advocaat van de tegenpartij in gesprek gaan over de nodige letselschadevergoeding.


Letselschadevergoeding

De meeste van onze klanten uit Haaksbergen komen bij ons letselschadebureau voor rechtshulp bij het aanvragen van een letselschadevergoeding. Een letselschadevergoeding krijgt u voor de materiële schade die u oploopt bij het ongeluk. Bij de materiële schade kunt u denken aan scheuren in uw kleding bij een fietsongeval en een deuk in de auto. Het is echter tevens een optie om een vergoeding te krijgen voor dingen als het gebruik van een bus omdat u niet kunt rijden of de inzet van een hup in de huishouding als u dit niet meer lukt. De letselschadevergoeding varieert per rechtszaak in hoogte als bestaan er vaste regels.

Smartengeld

Naast de letselschadevergoeding bestaat er een ander soort schadevergoeding voor slachtoffers van mishandeling, medische fouten en andere ongevallen. Deze vergoeding wordt gegeven voor gederfd leed, persoonlijk gemis en andere niet-fysieke gevolgen van een ongeval. Het smartengeld is niet alleen voor het slachtoffer zelf, ook voor de nabestaanden van een dodelijk ongeval is het mogelijk om smartengeld aan te vragen. Het is verstandig om hierover op voorhand juridisch advies in te winnen bij een letselschade advocaat uit Haaksbergen. Zo voorkomt u dat u voor niets een heel proces ingaat. De rechtshulp die wij bieden is altijd aangepast op uw precieze situatie.

Onze werkwijze

De rechtshulp en het juridisch advies die wij bij ons letselschadebureau in Haaksbergen bieden, hangen af van het soort zaak waar u mee te maken heeft gekregen. Moeten wij de aansprakelijkheid van een bedrijf vaststellen? Of wilt u advies over het aanvragen van smartengeld? Bij al deze zaken geven wij met alle plezier de nodige ondersteuning. Omdat wij werken met een netwerk van specialisten in heel Nederland, is het bij ons mogelijk om uw adviesaanvraag te doen bij een advocaat naar uw keuze uit ons aanbod. Daarnaast is het een optie om een algemene aanvraag in te dienen. Wij zullen spoedig contact met u opnemen.

Vrijblijvend advies inwinnen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanvragen van smartengeld na een verkeersongeval? Wilt u weten wat de kosten worden voor rechtshulp van één van onze advocaten uit Haaksbergen? Of heeft u een vraag over het juridisch advies dat wij kunnen leveren? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Vul op het contactformulier uw vragen in en wij zullen deze snel beantwoorden. Het is ook mogelijk om direct in contact te komen met een ervaren advocaat door te bellen met 088 444 7669. Bij ons krijgt u altijd een vrijblijvend eerste adviesgesprek. Wij helpen u graag verder.